Lionel Messi

Messi Lionel Messi, wie kent deze Argentijnse voetballer nou niet? De speler van FC Barcelona wordt gezien als ’s werelds beste speler en dat is ook niet zo gek. Messi heeft in zijn loopbaan als speler meer dan 400 doelpunten gemaakt in minder dan 500 wedstrijden. Ook heeft Messi vandaag de dag ruim 150 assists op zijn naam staan, dat is ook uitzonderlijk hoog! Hieronder ga ik het hebben over feiten die je misschien niet eens wist van Lionel Messi!

Groeiproblemen

Op elfjarige leeftijd werd er een groeihormoon deficiƫntie ontdekt bij de jonge Argentijn. Er was toen ook volop interesse uit verschillende teams over de hele wereld in de jonge Argentijn, maar niemand kon of wilde de zorgkosten van zijn groeiprobleem betalen omdat de sportclubs het te risicovol vonden. Messi moest iedere dag een injectie nemen en die kosten van zijn zorg waren erg hoog. Door de kosten van zijn zorg is de transfer op de jonge leeftijd met River Plate ook niet door gegaan. De kosten van de zorg van Messi zijn niet precies bekend, het is wel bekend dat de kosten onbetaalbaar waren voor de Argentijnen.

Vertrek naar FC Barcelona

Inmiddels had FC Barcelona ook hoogte gekregen van de talentvolle Argentijn en bood hem en zijn familie aan om voor de Catalanen uit te komen. Alle medische kosten zouden worden vergoed door de Catalanen en dat was ook interessant dus voor de Argentijnse familie. Het contract werd getekend in een restaurant net buiten Barcelona. Wat grappig is om te weten, is dat het contract niet een papier is met een gedrukte tekst, maar het contract is een servet. Carles Rexach, sportdirecteur van FC Barcelona, wilde per direct Lionel Messi inlijven in de jeugd school van de Catalanen. Rexach was bang dat Messi een overstap zou maken naar een andere Europese topclub want de concurrentie was moordend!