ea0d596db885d871c96c206697b4878fMjI1cHgtTGlvbmVsX01lc3NpX1BsYXllcl9vZl90aGVfWWVhcl8yMDExLmpwZw==.jpg_500x500

Hoe kun je profvoetballer worden?

Voetbal is een sport die door veel mensen wordt beoefend. In Nederland zijn het vele duizenden jongens, meisjes, mannen en vrouwen die voetballen. Het aantal meisjes en vrouwen die deelnemen aan voetbal neemt ook toe. Ook de aandacht voor vrouwenvoetbal neemt aanzienlijk toe, omdat het Nederlands vrouwenelftal goed presteert. Zo wisten de Oranje Leeuwinnen zich te plaatsen voor het WK voetbal in Canada. Hier hebben ze een aantal knappe prestaties neergezet. Helaas was er nog niet echt sprake van een Oranjekoorts, omdat het WK door het tijdsverschil met Canada’s nachts werd uitgezonden, maar niettemin is het natuurlijk een positief teken.

Populariteit bij jongens
Voetbal is onder veel jongetjes populair, omdat zij als profvoetballer veel geld kunnen verdienen en in de spotlights staan. Profvoetballers worden wereldwijd geadoreerd en dat zie je ook terug als je naar de media kijkt. Profs zijn veelvuldig in het nieuws en verdienen bakken met geld. In de ogen van velen zijn ze te benijden. Ze oefenen hun hobby uit, krijgen er vorstelijk voor betaald en zijn financieel onafhankelijk. Dit is overigens niet weggelegd voor iedere prof. Bij sommige clubs verdienen spelers ‘slechts’ een paar duizend euro. Voor het uitoefenen van je hobby is dat nog altijd een mooi bedrag, maar anderzijds kun je je niet financieel onafhankelijk voetballen.

Hoe kun je prof worden?
Je wordt als eerst gescout door een profclub. Uiteraard dien je wel over de gewenste kwaliteit te beschikken. Als je als kind geen talent hebt, dan is de kans klein dat je zult worden gescout door een profclub. Het is dus belangrijk dat je talent hebt. Mocht je uiteindelijk worden gescout door een voetbalclub, dan kom je terecht in de jeugdopleiding. Hier wordt je opgeleid tot een profspeler. Voordat je prof bent zul je een lange weg moeten afleggen. Je doorloopt eerst allerlei jeugdelftallen. Ieder jaar vallen er overigens ook veel jongens af, omdat ze door de trainers van de elftallen als niet genoeg worden beschouwd. Deze jongetjes keren vaak weer terug naar hun amateurclubs. Mocht een jeugdspeler door een profclub als niet goed genoeg worden bestempeld, dan betekent dit niet dat een speler geen kans maakt op een profcarrière. Er zijn genoeg voorbeelden van profspelers die later alsnog bij een profclub terecht zijn gekomen.