Cristiano Ronaldo wint voor de derde keer de Ballon d’Or!

2014 is een prachtig jaar geweest voor Cristiano Ronaldo. Vele records zijn gebroken en veel prijzen zijn er gewonnen. Ronaldo kan terug kijken op een prachtig seizoen die hij heeft gehad. Met Real Madrid heeft hij de Champions League gewonnen en de Copa del Rey. Helaas moest de topspeler de finale aan zich voorbij moeten laten gaan vanwege een blessure. Wel won de topschutter de Gouden Schoen, deze prijs moest hij wel delen met Luis Suárez.

Champions League

2014 heeft de Portugese international dus prachtig afgesloten. met een recordaantal doelpunten heeft hij Real Madrid aan de hand genomen naar de finale van de Champions League. Ook deze finale wonnen ze van hun grote rivaal die uit dezelfde stad kwam met 4 – 1! In totaal heeft Cristiano Ronaldo 16 doelpunten gescoord tijdens het toernooi. In de finale scoorde hij ook nog een goal waarmee hij het record van Raúl.

Copa del Rey & Liga BBVA > Cristiano Ronaldo

Ook heeft Ronaldo met de Koninklijken successen gekend in de Copa del Rey. Zoals ik al eerder verwees moest hij de finale tegen FC Barcelona aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure. In de Copa del Rey heeft de Portugees drie goals gescoord in zes wedstrijden, maar het is nog niet afgelopen dus er kunnen er nog een hele hoop bij komen. Verder is Ronaldo ook goed bezig in de Liga BBVA. In dertig wedstrijden was het 31 keer tref zeker.

Hieronder een overzicht met prijzen die de Portugees heeft gewonnen met Real Madrid:

  • Spaanse beker: 2xCR_derbi_2013_cropped
  • Spaans landskampioen
  • Supercopa
  • UEFA Champions League
  • UEFA Super Cup
  • WK voor clubteams