Aanvalslinie van Real Madrid

Karim Benzema en Cristiano Ronaldo arriveerden in 2009 bij de Koninklijke. Eind 2013 kwam Gareth Bale Real Madrid versterken en werd één van de duurste transfers ooit. Voorheen was het duo Benzema en Ronaldo altijd trefzeker, maar sinds de komst van Bale is het altijd trefzeker. Sinds de komst van Bale is het duo veranderd in een trio en gaat sindsdien door het leven als BBC (Benzema – Bale – Cristiano). 

Gewonnen prijzen door de aanvalslinie van Real Madrid

De aanvalslinie BBC van Real Madrid maakte onmogelijk veel doelpunten in alle competities waarin zij mee speelden. Zie hieronder een overzicht met prijzen die de BBC voor Real Madrid mee heeft geholpen bij elkaar te spelen:

  • Wereldkampioenschap voetbal voor clubs
  • UEFA Champions League
  • UEFA Super Cup
  • Spaanse Beker
  • Spaanse Super Cup (Runner-up)

BBC Bale Benzema Cristiano

Kritiek op BBC

De laatste is er veel kritiek op de aanvalslinie van Real Madrid. De BBC heeft het begin van seizoen 2014/2015 veel goede wedstrijden gespeeld, uitmuntend eigenlijk, maar de fans verwachten nu dat iedere wedstrijd zo goed gespeeld gaat worden. Er zijn door BBC ook hier en daar wat slechte wedstrijden gespeeld waardoor de kritiek natuurlijk nog groter wordt.

Vaak wordt er gezegd dat er problemen in de verdediging zitten bij Real omdat ze vaak tegen doelpunten krijgen, maar er liggen ook cruciale fouten in de voorhoede van de Koninklijke. Ancelotti antwoorde op een journalist:

”Ons probleem ligt niet achterin, maar voorin juist! We kunnen de oplossing niet vinden en missen effectiviteit in ons spel. De BBC speelt al een aantal slechte wedstrijden maar dat heeft ook niet perse met hun persoonlijk te maken. Iedereen is immer verantwoordelijk voor het verdedigende én aanvallende spel. Soms moet je de bal sneller en vaker laten gaan dan zoals we nu doen.”

Ook liet Ancelotti de volgende woorden weten:

”We spelen slecht en dat is mijn verantwoordelijkheid. Dit is mijn elftal en ik blijf achter mijn spelers staan. We moeten snel uit deze situatie komen en wat mensen ook roepen, dit is mijn elftal en dat blijft ook zo!”